Nå er vi igang med ruging av en eksklusiv hønserase, nemlig “Maran”

Eggene klekkes ca. 26. juli og da ønsker vi oss mange søte Marankyllinger!

MARAN…. eller som de sier I Frankrike der høna kommer fra “Høna med gull-egga”.
. Dette er en stor hønserase som vokser fort og har en utmerket kjøttkvalitet i tillegg til at eggene er store og mørkt rødbrune. Eggfargen kan variere fra begie til mørk-mørk brun. Samme høne kan legge hele fargeskalaen i løpet av uka. Dette er en stor hønserase som vokser fort og har en utmerket kjøttkvalitet i tillegg til at eggene er store og mørkt rødbrune. Eggfargen kan variere fra begie til mørk-mørk brun. Samme høne kan legge hele fargeskalaen i løpet av uka. Det virker som om hun går ”tom” for maling innimellom og så kommer det mørke egg igjen. På et varmt nylagt egg kan den mørke fargen lett skrapes av med neglen. Fargen blir mao. ”smurt” på rett før legging. Eggene kan veie opp i 100 g og er i Frankrike ettertraktet, bl.a. fordi de skal være salmonellafrie. Dette pga. det tykke skallet og det brune ”belegget” eggene er belagt med.

Victoria Midling (2006) http://www.tuppe.no/test/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=25